arwidsonsstiftelsen-podd-cirkulera

Podd: Politiken har definitivt en resa att göra!

Gabriel Wikström: Det politiska ledarskapet står högst på min agenda - de har ingen uppdaterad världsbild.

Gabriel Wikström pekar på att alla som jobbar med omställning behöver förstå att det inte räcker med att vrida och vända på vårt nuvarande samhällssystem för att skapa tillräckliga förändringar, vi kommer att behöva en transformation.
– Vi måste vara beredda att tänka och agera på helt andra sätt. Det handlar om hur vi styr och utifrån vilka värderingar det politiska ledarskapet på nationell nivå leder arbetet. Därför står det politiska ledarskapet högst på min priolista.

På frågan varför inte alla politiker förstår det här med omställning svarar Gabriel Wikström:
– Politiken verkar vara kvar i en föreställning om att vi löser dessa utmaningar genom “grön tillväxt” och att den då har som främsta mål att gynna svenska jobb och svensk tillväxt. De har en ouppdaterad världsbild och ser inte att medborgare, näringsliv och civilsamhällesorganisationer kräver förändring och går i bräschen för omställningen.
– Politiken har definitivt en resa att göra! avslutar Gabriel Wikström.

I Arwidssonstiftelsens podd: Cirkulera deltar även Erik Stenberg, arkitekt och lektor på KTH arkitekturskolan och Jelena Mijanovic, arkitekt på Codesign. Programmet leds av Kris Johnson-Jones, Arwidssonstiftelsen och Rushdi Al-salehi, lokaldelningsplattformen Vakansa och hållbarhetsstrateg på White Arkitekter.

Lyssna på avsnittet här